mandag 16. desember 2013

Supergode Hjemmelagede Seig"menn"







Dette er oppskriften jeg har  brukt til å lage "seigmenn" nå før jul. Pr. definisjon er det vel ikke menn, da jeg i år gikk for å kutte de i firkanter (mot tidligere år å ha trykket ut små juletrær og hjerter.















Siden de så mye bedre ut i fjor, så viser jeg bilder av de, Oppskriften og smaken på disse vs, årets firkanter er nøyaktig den samme  :)


Oppskriften er som følger

1 kg sukker
30 plater med Gelantin
5 dl vann
12 g sitronsyre
ønsket smak.
pastafarge
finsukker til å dekke de ferdige  seigmennene




  • Legg gelantin platene i bløt i 2.5 dl av vannet 
  • Ha resterende 2.5 dl vann, og kiloen med sukker i en kjele, og kok til alt sukkeret er oppløst. Ikke kok lenger, da blir konsistensen litt rar, og det blir så seigt at man ikke får det opp av formene :) 
  • Tilsett sitronsyra. 
  • Når sukkerblandingen er ferdig, ha de ferdig bløtte gelantin platene i sukkerblandingen. Rør litt, slik at gelantinen blir løst opp. 
  • Del posjonen i to, hos meg har det blitt litt i overkant av en liter væske så jeg har hatt 5-6 dl av blandingen over i en annen bolle. 
  • Ha i ca en ts med ønsket smak i hver del.  Jeg har brukt Ananas og Bringebær essens fra Storm som man kjøper på apoteket. Syntes den har en veldig god smak.  
  • Ha så en til to dråper med ønsket farge, her har jeg brukt grønn i ananas, og rød i bringebær.   
  • Ha så blandingen over i former som er dekket med plastfolie, det gjør prosessen videre MYE enklere. 
  • Sett kaldt i kjøleskap over natta. 
  • Ha finsukker (viktig at det er fint, hvis ikke knaser det godt når du spiser) og litt sitronsyre i en liten bolle. 
  • Kutt geleen i passe biter, og rull den i finsukkeret.  
Og vips, hjemmelagede velsmakende seigmenn, ferdig i tide til å bli spist til jul. :) 









                                                                                                       


                                                           to dråper farge               ------>










                                                           Pastafarger gir MYE farge
                                                                     -------------->







                                                                     Klare til avkjøling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar