Dette er oppskriften jeg har brukt til å lage "seigmenn" nå før jul. Pr. definisjon er det vel ikke menn, da jeg i år gikk for å kutte de i firkanter (mot tidligere år å ha trykket ut små juletrær og hjerter.
Siden de så mye bedre ut i fjor, så viser jeg bilder av de, Oppskriften og smaken på disse vs, årets firkanter er nøyaktig den samme :)
Oppskriften er som følger
1 kg sukker
5 dl vann
12 g sitronsyre
ønsket smak.
pastafarge
finsukker til å dekke de ferdige seigmennene
- Legg gelantin platene i bløt i 2.5 dl av vannet
- Ha resterende 2.5 dl vann, og kiloen med sukker i en kjele, og kok til alt sukkeret er oppløst. Ikke kok lenger, da blir konsistensen litt rar, og det blir så seigt at man ikke får det opp av formene :)
- Tilsett sitronsyra.
- Når sukkerblandingen er ferdig, ha de ferdig bløtte gelantin platene i sukkerblandingen. Rør litt, slik at gelantinen blir løst opp.
- Del posjonen i to, hos meg har det blitt litt i overkant av en liter væske så jeg har hatt 5-6 dl av blandingen over i en annen bolle.
- Ha i ca en ts med ønsket smak i hver del. Jeg har brukt Ananas og Bringebær essens fra Storm som man kjøper på apoteket. Syntes den har en veldig god smak.
- Ha så en til to dråper med ønsket farge, her har jeg brukt grønn i ananas, og rød i bringebær.
- Ha så blandingen over i former som er dekket med plastfolie, det gjør prosessen videre MYE enklere.
- Sett kaldt i kjøleskap over natta.
- Ha finsukker (viktig at det er fint, hvis ikke knaser det godt når du spiser) og litt sitronsyre i en liten bolle.
- Kutt geleen i passe biter, og rull den i finsukkeret.
Og vips, hjemmelagede velsmakende seigmenn, ferdig i tide til å bli spist til jul. :)
to dråper farge ------>
Pastafarger gir MYE farge
-------------->
Klare til avkjøling.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar