Nå idag er det ikke mye småkaker vi baker, det blir jo så skjeldent spist opp likevel. Godis derimot har vi laget masser av allerede, og noen oppskrifter skal jeg klare å legge ut. Vi begynner idag med det som for meg er barndommens jul. Marsipan
Du trenger
500 g Mandler
500 g Melis.
1 -2 eggehvitter
1 pose Geletopper
ca 120-150 g mørk sjokolade.
Skold mandlene og la de tørke til dagen etter.
Mal så mandlene TO ganger, det for å få marsipanen så fin som mulig
Ha mandler og melis i en kjøkkenmaskin, jeg bruker eltekroken.
ha så i eggehvitte, start med en, og ha i litt og litt til marsipanen har fått en fin konsistens og henger sammen
Del deigen i 4 emner og rull til store pølser.
(dette er ca en kg masse, og derfor 4 store pølser)
Smelt ca 150 g sjokolade over vannbad Å bruke non temp sjokolad er en fordel, da man slipper at sjokoladen smelter mellom hendene på en.
Bruk en pensel eller lignende kjøkken redskap på å dekke marsipanen med sjokolade.
Settes kaldt i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.
Del pølsene opp i skiver. Og nyt... Jeg pakker pølsene inn i plast hver for seg, og legger de så i en tett boks De har god holdbarhet i kjøleskap da :)
(obs, det blir bedre om man tar seg tiden til å temperere sjokoladen til trekket. Det gadd ikke jeg her, og derav ser man alle sjokolade "smulene" på tallerknen. :) )
Dette er nam! Så absolutt verdt å prøve på. Veldig enkelt også... :)
Tonje
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar